Hádzaná: Prešov pred odvetou s Dunkerkom tri góly od osemfinálovej brány

10.11.2006 Celý región

Prešov 10. novembra (TASR) - Hádzanárov Prešova čaká v sobotu (18.00) odvetný zápas 3. kola Pohára EHF proti francúzskemu HB Dunkerque Grand Littoral. V prvo...
Prešov 10. novembra (TASR) - Hádzanárov Prešova čaká v sobotu (18.00) odvetný zápas 3. kola Pohára EHF proti francúzskemu HB Dunkerque Grand Littoral. V prvom stretnutí sa slovenský vicemajster postaral o vcelku milé prekvapenie, keď prehral iba o tri góly 28:31.

Kým súper sa v priebehu týždňa mohol plne sústrediť iba na medzinárodné stretnutie, Tatran absolvoval tradičnú extraligovú predohrávku. V stredu síce potvrdil rolu papierového favorita, keď doma v derby zdolal Košice 26:21, no tréner Roman Lamač si o tom aj tak myslí svoje: \"Ak by bol mal každý z Košičanov o dva roky viac, tak nás tu poľahky porazia, \" narážal na výkon svojich zverencov hlavne v prvom polčase, ktorý prehrali 10:13. Príčiny sú podľa neho jasné... \"Žiadnemu hráčovi na svete to nevyhodíte z hlavy. Proste mysľou boli všetci už na sobotňajšom zápase, uvedomujúc si, že majú reálnu šancu postúpiť v pohárovej Európe opäť o stupienok vyššie. Moji zverenci boli psychicky tak rozhodení, že hlavne do prestávky produkovali jednu nepresnú prihrávku za druhou. \"
V odvete čaká východniarov podľa Lamača šichta ako na kostole. Súperi z krajiny aktuálnych majstrov starého kontinentu vraj prídu do Prešova inak nažhavení, než tomu bolo pred týždňom. \"Už vedia, čo si môžu, no hlavne, čo si nesmú dovoliť. Doma nás trochu podcenili, teraz sa to už nestane. No šanca sa štvrté kolo je tu a treba sa o ňu popasovať. Ak podáme ešte o trochu lepší výkon, ako vonku a oni zahrajú o čosi slabšie, mohlo by sa zrodiť prekvapenie. No bude to nesmierne ťažké, na čo sa musíme pripraviť. \"
Odvetné stretnutie povedú srbskí rozhodcovia Zoran Tijanič a Nebojsa Grkovič. Ak sa Prešovčanom podarí postúpiť, meno osemfinálového súpera sa dozvedia už po utorňajšom viedenskom žrebe.
 

Vyberte región